Ga naar de inhoud
Huur betalen

De betaling van de huur

U betaalt de huur vooruit, dat betekent vóór de eerste van elke maand. U heeft bij ons twee mogelijkheden; machtiging voor automatische incasso of u betaalt zelf. Als u het exacte bedrag van uw huur bent vergeten of wilt weten wat uw huursaldo op dit moment is, neemt u dan even contact met ons op.

Machtiging automatische incasso

De meeste huurders maken gebruik van de mogelijkheid van automatische incasso. U machtigt de verhuurder om de bedragen voor huur en servicekosten van uw rekening af te laten schrijven. Wij voeren de incasso iedere maand éénmalig uit op de eerste werkdag van de maand. Als u Harmonisch Wonen nog niet gemachtigd heeft kunt u hier een machtigingsformulier (pdf) downloaden. Als u een eerder gegeven machtiging wilt intrekken vindt u hier het formulier intrekking machtiging (pdf). Het machtigingsformulier of de intrekking levert u in bij uw verhuurder. Bij beëindiging van den huur hoeft u uw machtiging overigens niet in te trekken; als u geen huurder meer bent vervalt de machtiging vanzelf.

U betaalt zelf

Hier bestaan een aantal mogelijkheden:

  • u betaalt iedere maand per overschrijving. U moet hier zelf aan denken.
  • u betaalt door uw eigen bank een opdracht te geven voor periodieke overschrijving. Het nadeel hiervan is dat bij wijziging van de huur het vaak omslachtig is het periodieke bedrag aan te laten passen. U neemt hiervoor contact op met uw eigen bank of regelt dit via bijv. internetbankieren.
  • u stort de huur op de rekening van uw verhuurder. U doet dat bij uw bank of op het postkantoor. Hier zijn kosten aan verbonden.
  • u betaalt met iDeal via het huurdersportaal

 

Bankrekening


U betaalt de huur op de volgende rekening:

  • Bankrekening huur: NL28 RABO 03376 83 808, ten name van Harmonisch Wonen te Lelystad, onder vermelding van het adres van de woning die u huurt.