Ga naar de inhoud

Woningcorporatie Harmonisch Wonen in Lelystad heeft Van der Leij geselecteerd als vaste partner voor het dagelijks- en mutatie-onderhoud. Sinds 1 juli is Van der Leij voor Harmonisch Wonen aan de slag en de werkzaamheden worden aangestuurd vanuit de vestiging in Apeldoorn. Van der Leij is trots op deze match en zullen er alles aan doen om de verwachtingen van deze nieuwe klant te overtreffen!

“Wij zijn trots op deze match en gaan er alles aan doen om de verwachtingen van onze nieuwe klant te overtreffen,” zegt Niels Welmer, bedrijfsleider vastgoedonderhoud bij Van der Leij. “Wat Harmonisch Wonen aansprak in onze voorstellen waren drie dingen: resultaatgericht samenwerken (RGS) gestalte kunnen geven, goed kunnen meedenken en bewezen vakmanschap. Nu is het aan ons dat alles in de praktijk te bewijzen.” De samenwerkingsovereenkomst is samen met de opdrachtgever vormgegeven, waarbij de principes van RGS ver doorgevoerd zijn. Zo wordt de aanneemsom voor ieder volgend jaar berekend aan de hand van slimme formules met de geleverde resultaten.

Eigentijds en servicegericht

“Harmonisch Wonen is een eigentijdse, servicegerichte organisatie en de enige corporatie in de Flevopolders die door een bewonersinitiatief is opgericht. Compact en met korte lijnen.

De uitdaging voor de corporatie is om al het onderhoud via RGS bij een vaste aannemer onder te brengen. Als het dagelijks onderhoud loopt kan de opdracht worden uitgebreid met planmatig onderhoud en renovatieonderhoud. Dan komt de verduurzamingsambitie van Harmonisch Wonen aan de orde; eerste energie neutrale woningcorporatie. Denk daarvoor aan het plaatsen van zonnepanelen en isolatiepaketten,” aldus Niels Welmer. “Daar leveren wij graag een bijdrage aan.”

Dit innovatieve en progressieve contract is mede tot stand gekomen door ondersteuning van Hank Herfkens van de RGS coach, als inspirator, kennisdrager en facilitator: “Ik zie dit contract als een definitieve stap naar een integrale benadering van het verduurzamen en onderhouden op alle momenten, in dit contract worden de RGS principes op de juiste wijze toegepast. De volledige openheid en transparantie hebben positieve prikkels opgeleverd waardoor beide partijen worden uitgedaagd de gemeenschappelijke doelen te behalen zonder afbreuk te doen aan eigenheid, dat is uniek”, hiermee leveren Harmonisch Wonen en van der Leij een mooi voorbeeld van hoe het wel kan.

Sidhadorp

De woningen van Harmonisch Wonen vinden we in Sidhadorp. Sinds 1986 combineren ruim 400 mensen het gewone leven met dagelijkse meditatie in deze wijk in Flevoland. Aan de rand van Lelystad, op de grens van stad en land. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mediteren in groepen een positief effect heeft op de deelnemers, maar ook op de omgeving.

In kindvriendelijk Sidhadorp vind je ook een vegetarisch restaurant, een biologische supermarkt, een gezondheidscentrum en tal van bedrijven en kunstenaars.

 

Download persbericht:

Harmonisch Wonen kiest Van der Leij Bouwbedrijven (pdf)

Harmonisch Wonen kiest Van der Leij Bouwbedrijven (docx)