Ga naar de inhoud
Huurtoeslag

Links

proefberekening

aanvragen

verruiming 2020

 

Nederland kent een systeem van woningcorporaties die woningen bouwen met een lage huur. Als u ook die huren moeilijk kunt betalen, dan kunt u in veel gevallen huurtoeslag aanvragen (voorheen huursubsidie). De huurtoeslag kan oplopen tot honderden euro’s per maand. Het is dus altijd de moeite waard om te controleren of u hier wellicht voor in aanmerking komt. Heeft u een minimum inkomen dan komt u er vrijwel altijd voor in aanmerking.

U kunt meer informatie over het aanvragen van huurtoeslag vinden op www.toeslagen.nl. Of u belt de Belastingtelefoon 0800-0543.

Als u al huurtoeslag heeft

U hoeft dan niet ieder jaar opnieuw de toeslag aan te vragen. Per 1 juli en 1 januari worden echter wel altijd de bedragen aangepast aan de nieuwe huur en aan het inkomen van het nieuwe jaar. U krijgt daarover vanzelf de kennisgevingen thuisgestuurd. Controleert u deze altijd goed. Bij twijfel kunt u bij ons langskomen om te laten controleren of alles goed gaat. U moet wel zelf wijzigingen in uw persoonlijke situatie doorgeven aan de belastingdienst.

Vrijstelling gemeentelijke belastingen

Met een minimum inkomen kunt u meestal ook vrijstelling krijgen van de gemeentelijke belastingen. Leest u de gemeentelijke aanslagen als u die thuisgestuurd krijgt er goed op door of ga naar de informatie over kwijtschelding gemeentelijke belasting in Lelystad.