Ga naar de inhoud

Aankomende jaren dient onderhoud gepleegd te worden aan de huizen van Harmonisch Wonen. Om een goed plan te kunnen maken heeft Justin Burgler namens het bedrijf Van der Leij de afgelopen maanden onderzoek gedaan in verband met het langjarig onderhoud van de huizen. Van der Leij is bekend door het dagelijks onderhoud en kent de woningen behoorlijk goed.  

Justin heeft alle gebouwen beoordeeld volgens een in de bouw gehanteerde methodiek: de NEN2767 methodiek. Dit is een in de bouw algemeen geaccepteerde methode om het onderhoud te beoordelen. Vervolgens heeft hij verschillende voorstellen gedaan om het langjarig onderhoud uit te voeren. Op dit moment zijn we bezig te besluiten welke zaken nu het beste als eerste opgepakt kunnen worden. Daarbij worden noodzaak, logistieke planning en financierbaarheid tegen elkaar afgewogen. Wij verwachten de plannen voor de zomer rond te hebben, maar hebben besloten alvast een aantal zaken op korte termijn op te pakken.  

 In 2022 zullen o.a. de enkelglas uitzetraampjes vervangen worden. Er zijn veel tochtklachten rondom deze raampjes. Daarom willen we vervangen. Dit zal het comfort in de woningen aanmerkelijk verbeteren.  

Verder zullen wij aanvullende brandveiligheidsvoorzieningen treffen, waaronder het plaatsen van rookmelder in iedere woning. Een vroege ontdekking van een brand door een rookmelder is van levensbelang. Op alle bouwlagen van een woning moet een rookmelder aanwezig zijn. Ook in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt, moet een rookmelder hangen.  

Zodra we de planning hiervoor definitief hebben zal van der Leij contact met de bewoners opnemen om afspraken te maken om deze zaken uit te voeren.