Ga naar de inhoud

Geef jij elan aan ons bewust kleinschalige woningcorporatie?

 

Harmonisch Wonen zoekt een

directeur-bestuurder

met positieve energie, een schaap met vijf poten

 

Harmonisch Wonen is de woningcorporatie van het Sidhadorp in Lelystad met 211 woningen en 10 bedrijfsruimten. Deze woningcorporatie onderscheidt zich van elke andere corporatie in Nederland. Harmonisch Wonen huisvest namelijk mensen met oog op ontwikkeling van een Harmonische samenleving. Dat gebeurt door dagelijks groepsgewijs de Transcendente Meditatie- en TM-Sidhitechnieken te  beoefenen.

Om de toekomst van Harmonisch Wonen, gestart als een bewonersinitiatief in de jaren 80, te waarborgen is het belangrijk dat de wijk levensloopbestendig wordt. Het Sidhadorp moet worden afgemaakt. Harmonisch Wonen ambieert daarom de ontwikkeling van nieuwbouw voor de oudere bewoners die zorg nodig hebben en tegelijkertijd instroom van jonge huurders.

Als betrokken bestuurder weet je wat er speelt binnen het vakgebied. Je hebt een hands-on mentaliteit en visie op de toekomst. Je bent concreet en denkt ook abstract. Je richt je op de korte én op de lange termijn. Dat betekent dat je goed kunt schakelen.

Je ziet toegevoegde waarde van de kleinschaligheid van Harmonisch Wonen en weet tegelijkertijd wat de beperkingen zijn. Vanwege de kleinschaligheid zijn werkzaamheden uitbesteed. Dus het ene moment ben je regisseur, het andere moment beslisser en dan weer uitvoerder. Je kunt deze rollen goed onderscheiden en bent niet bang om te beslissen, om de eindverantwoordelijkheid te nemen.

Je bent een schaap met vijf poten. Je bent zeer mensgericht en hebt een natuurlijk inlevingsvermogen. Je bent communicatief en toegankelijk. Een verbinder, een spin in het web, een netwerker die weet hoe de hazen lopen. Je bent meer dan een ontwikkelaar van vastgoed, dan een beheerder en je toont eigenaarschap van maatschappelijke zaken. Je bent een verbindende factor in de structuren in de wijk.

Harmonisch Wonen hecht aan haar bijzondere identiteit en wil deze borgen. Dat betekent dat je als directeur-bestuurder de Transcendente Meditatie een betrokken en warm hart toedraagt.

Voel je je aangesproken tot deze mooie functie? Dan wordt het tijd voor een ontmoeting. Stuur uiterlijk 30 september een motivatiebrief naar j.gelmers@harmonischwonen.nl. Het streven is om de eerste selectiegesprekken te voeren op woensdag 7 oktober.

Vragen kun je stellen aan Judith Gelmers, lid van de Raad van Commissarissen van Harmonisch Wonen. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 28 99 53 84.


Download:
Vacature directeur-bestuurder Harmonisch Wonen (pdf)