Ga naar de inhoud

Na acht jaar trouwe dienst is Sjoerd Vos onlangs als huurderscommissaris bij Harmonisch Wonen teruggetreden. De wet schrijft namelijk voor dat commissarissen maximaal 2 perioden van 4 jaar commissaris deze functie bij dezelfde woningcorporatie mogen hebben. Sjoerd had dit maximum bereikt.

We kijken terug op een periode waarin Sjoerd binnen de Raad van Commissarissen op zijn geheel eigen manier uitdrukking gaf aan de betekenis van transcendentie meditatie voor de mensen die met elkaar het Sidhadorp maken tot wat het is. In een tijd waarin de overheid haar greep op de woningcorporaties versterkte heeft dit er mede aan bijgedragen dat Harmonisch Wonen zich niet uitsluitend is gaan richten op de eisen van de overheid. De inbreng van Sjoerd heeft er mede voor gezorgd dat daarnaast ook kleinschaligheid, onderlinge betrokkenheid en de behoud van de bijzondere signatuur van het Sidhadorp de ankers van Harmonisch Wonen zijn.

Wij danken Sjoerd zijn inbreng. We hopen hem in de toekomst in welke rol dan ook weer als sparringpartner van Harmonisch Wonen te mogen ontmoeten!

Met het vertrek van Sjoerd Vos in het verschiet is in nauwe samenwerking met de Huurdersvertegenwoordiging van Harmonisch Wonen gezocht naar een nieuwe commissaris op voordracht van de huurders. Begin augustus is Frederik Kunst (*1969) als de nieuwe huurderscommissaris van Harmonisch Wonen benoemd.

Oorspronkelijk opgeleid als jurist beschikt Frederik over ruime ervaring met wat mensen en hun samenwerkingsverbanden beweegt. Na een carrière in de Rotterdamse advocatuur is hij zes jaar werkzaam geweest bij de Raad van State in Den Haag. Eerst als stafjurist, later als woordvoerder. In 2005 verhuisde hij naar Amsterdam en was daar werkzaam bij een projectontwikkelaar en bij een van de grootste woningcorporaties van Nederland. Aansluitend heeft hij zich als zelfstandig advocaat en mediator gevestigd. Op dit moment is hij werkzaam als bestuurs- en maatschaps-secretaris bij een internationaal advocatenkantoor in Amsterdam. Allemaal indrukwekkende rollen en functies die een mens gemakkelijk van de kern waar ’t allemaal om draait kunnen afbrengen; voor Frederik staan echter altijd voorop de zoektocht naar innerlijke rust en het van daaruit leggen van verbinding met de mensen om hem heen.

Arnoud Vlak,

Voorzitter Raad van Commissarissen Harmonisch Wonen